Het grote belang van goed zitten

Het grote belang van goed zitten.

Uit een onderzoek van TNO blijkt dat de risico`s van lang stilzitten net zo ernstig zijn te noemen als de risico`s van roken! Desondanks zit  63% van de Nederlandse werknemers 6 uur of langer per dag op de werkplek.

Ruim 50% van de werkende Nederlander heeft regelmatig last van rug- of nekpijn, veelal ontstaan door te lang achter de PC zitten (42,9%), een slechte zithouding (38,1%) en/of stress (30%)

 


Zoals bovenstaande cijfers en informatie aantonen is goed zitten enorm belangrijk voor de gezondheid. Goed zitten begint met de juiste bureaustoel, wij beschouwen het als kantoorVAKhandel als onze plicht onze klanten een gedegen voorlichting, en een goede nazorg te geven.

Een bureaustoel lever je namelijk “op maat” en niet uit een catalogus. Wij hebben daarom ook vele modellen staan in onze showroom en de bedrijfsmatige klanten kunnen altijd PROEFZITTEN op hun eigen werkplek.


Ergonomische bureaustoelen van Se7en


Goed zitten, hoe doe je dat?

Goed zitten, hoe doe je dat? Zoals we al eerder al aangaven begint goed zitten met een ergonomische bureaustoel. Maar net zo belangrijk is het correct instellen van uw stoel. Door uw stoel goed in te stellen krijgt u de beste ondersteuning tijdens uw werk en voorkomt u klachten.


Bureaustoel goed instellen in 8 stappen

1. Zithoogte

Plaats de voeten ontspannen en vlak op de vloer en stel de hoogte zo in dat de hoek tussen boven- en onderbenen tenminste 90° graden is

2. Zitdiepte

Stel de zitdiepte zo in dat tussen de knieholte en de voorzijde van de zitting minstens 3cm ruimte is. Voor optimale ondersteuning én goede doorbloeding naar de onderbenen.

3. Rugleuninghoogte

De voorgevormde lendensteun in de rugleuning dient ter hoogte van de broeksband gepositioneerd te worden. De wervelkolom wordt optimaal ondersteund ter hoogte van de 4e en 5e lendenwervel.

4. Lendensteun

De extra ondersteuning van de onderrug (lenden) kan door middel van de in diepte verstelbare lendensteun individueel aangepast worden.

5. Synchroontechniek

Activeer de bewegingstechniek van de stoel voor dynamisch en gezond zitten. Dankzij de beweging wordt het stofwisselingsproces in de tussenwervelschijven ondersteund, dit voorkomt vermoeidheid en mogelijke lichamelijke klachten.

6. Gewichtsregeling

Stel de tegendruk van de rugleuning in op het lichaamsgewicht, zodanig dat een optimaal evenwicht ontstaat tussen voldoende ondersteuning en comfortabele beweging.

7. Zitneiging

Bepaalde werkhoudingen behoeven speciale ondersteuning en een andere positie van het bekken. De neiging van de zitting is individueel in te stellen. Als de zitting naar voren neigt, dan zit je automatisch in de juiste, actieve zithouding.

8. Armleggers

De juiste hoogte van de armleggers wordt bepaald door de armen ontspannen langs het lichaam te laten hangen en de onderarmen loodrecht op de armleggers te laten steunen. Daarbij dient de hoek tussen boven-en onderarmen ca. 90° te zijn. Het in hoogte verstelbare bureau dient vervolgens zo ingesteld te worden dat de bovenzijde van de armleggers en bovenzijde van het bureaublad gelijk zijn.